Moderator en 'raad der wijzen'

Gestart door IJSBLOK, 3 juni 2011, 21:26:09

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

IJSBLOK

Vanaf vandaag ben ik dus door Webbie "in dienst genomen" als moderator. Webbie zelf blijft uiteraard forumbeheerder. In de toekomst, als het forum uitgebreid zou worden, kunnen er natuurlijk als het nodig blijkt moderatoren en/of beheerders bijkomen. Dat zien we nog wel als de noodzaak zich voordoet.
't Is eigenlijk niet de bedoeling dat er ook maar iets verandert, integendeel. We proberen ons alleen een beetje te wapenen voor de toekomst. Als er iemand een probleem heeft, ergens mee zit, niet gelukkig is met de uitspraak of een posting van iemand anders, laat het ons gerust weten via PB, zodat we dit in alle rust en sereniteit samen zo snel mogelijk kunnen oplossen, opdat dit forum het beste, tolerantste, plezierigste en vrolijkste forum blijft van de lage landen !
MAAR:
Beheerder(s) en moderator(s) worden ondersteund door een "raad der wijzen". Deze forumleden waken mee over het goede verloop op het forum, zonder direct tussen te komen. Bij eventuele geschillen of ernstige feiten worden zij geraadpleegd om hun gewaardeerde mening te geven. Deze mening zal door beheerder of moderator op het forum worden bekendgemaakt. Om voor de hand liggende redenen van neutraliteit wordt hun identiteit niet op het forum openbaar bekend gemaakt, zij zijn dus "stille moderatoren", en vormen "het geweten" van het forum. Hun gezamenlijke mening kan dus afwijken van de persoonlijke mening van moderator of beheerder, doch dient te worden gerespecteerd. Er wordt over gewaakt dat de "raad der wijzen" steeds uit een oneven aantal personen bestaat; om ook bij een interne stemming steeds een uitkomst te hebben.

Het heeft dus geen enkele zin om iemand persoonlijk af te rekenen voor een stellingname vanuit het beheer van het forum, het kan goed zijn dat diens persoonlijke mening afwijkt van de neutraal bekendgemaakte stellingname. Niemand moet ook op zoek gaan naar de leden van deze "raad der wijzen", iedereen wordt verzocht om hun anonimiteit te respecteren.
Vectrix L1
Honda Deauville 2015
Honda Goldwing GL1500 1992

op facebook: Van daele LTD