Begin nu niet te lachen, want ik stel deze vraag in "niet Goldwing topics" :017:
Hoelang kook je een ei, voor een zacht gekookt te krijgen.................????????????? :embarrassed: :grin:
Met onze "kl :043: te" eierkoker, heb je ofwel een "te" zacht gekookt ei, of een hard gekookt ei, dus, dat "ding" smijt ik na deze beter in de container...............
Wie heeft er hier een goeie truc voor?
Ben benieuwd naar jullie "serieuze" antwoorden............ :17: :17: :17:
email s.o.s piet
Hoi stefan , :grin:
hier laat ik het water koken op het vuur ,
en dan het eitje Twee minuten en half
tot Maximaal drie minuten laten koken
no problemo :039: :039: :039: :039:
rafke :victory:
Citaat van: mysteryman op 21 november 2010, 21:48:42
email s.o.s piet
:13:
Hoe eieren koken?
Prik een gaatje in de bolle kant van de eieren om barsten tijdens het koken te voorkomen. Doe de eieren in een kookpot met voldoende koud water en wat zout. Zo krijg je een geleidelijke opwarming van de eieren in het water. Breng het water aan de kook. Neem de eieren na het koken uit het kookwater en laat ze schrikken onder de koude kraan. Door het schrikken wordt het kookproces onmiddellijk stopgezet en voorkom je een zwart randje rond de eierdooier.
Kooktijden:
Begin de tijd te tellen vanaf het moment dat het water begint te koken.
3 minuten: Heel zacht gekookt (het eiwit is nog wat lopend)
4 minuten: Zacht gekookt
5 minuten: Half zacht gekookt
8-10 minuten: Hard gekookt
Enkele tips:
- Haal de eieren een half uur voor het koken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Zorg ervoor dat de eieren volledig onder water staan.
- Draai de eieren na 1 minuut koken om: op deze manier blijft de eierdooier beter in het midden zitten.
Bruine of witte eieren:
Heel dikwijls wordt gedacht dat bruine eieren voedzamer en lekkerder zijn dan witte. Dit is helemaal niet waar: ze hebben dezelfde voedingswaarde en kwaliteit; Enkel het kippenras verschilt. De kleur van de dooier kan ook verschillen, maar wordt bepaald door het kippenvoer.
Vivian , :grin:
merci , voor de duidelijke werkwijze
en hun kook tijden
:13: :13: :13: :13:
rafke :victory:
Kijk eens aan, daar kunnen we wel mee verder, om eens uit te testen.......
Vivi en rafke, bedankt....... :13: :great: :victory:
kipei = OK
GanzenEI?
Citaat van: Yves op 21 november 2010, 22:25:21
kipei = OK
GanzenEI?
Das iets gans anders natuurlijk!! :57:
Yves , :grin:
hier alles over eieren
http://users.skynet.be/fons.nicolay/Eieren.html (http://users.skynet.be/fons.nicolay/Eieren.html)
Rafke :victory: :victory:
Citaat van: juno61 op 21 november 2010, 22:33:42
Yves , :grin:
hier alles over eieren
http://users.skynet.be/fons.nicolay/Eieren.html (http://users.skynet.be/fons.nicolay/Eieren.html)
Rafke :victory: :victory:
Merciekes he.
Graag gedaan ,jongen
:13: :13: :13: :13:
Rafke :victory:
Hier verdiende Bikervivi toch wel het plusje, hé mannen....
bij deze !
Citaat van: IJSBLOK op 22 november 2010, 17:20:27
Hier verdiende Bikervivi toch wel het plusje, hé mannen....
bij deze !
dank u maar had het ook gepikt weet alleen niet meer waar, voor mij speelt da gene rol zekers 10 minuten, mag geen snottebellen
bwek, die snottebellen :undecided: daar ben ik ook niet gek op hoor............ :017: :039:
Af en toe na een goed kookspel nog snotebelle :017: :13: :iagree:
Awel jantje, we proberen de tips eens hierboven, wie weet lukt het nu wel eens......... :embarrassed: :17: :017: :13:
Citaat van: wing67 op 22 november 2010, 20:31:50
Awel jantje, we proberen de tips eens hierboven, wie weet lukt het nu wel eens......... :embarrassed: :17: :017: :13:
ik had het over een ander kookspel hé vriend :great: :13:
vettige beer........!!! :017: :017: :undecided: :wtf: :embarrassed:
Witte producten 365
Vraag me wel af of onze Wing67 zijn "troep" nog heeft moeten doen ? Ik vermoed van niet....
Franky ik ook niet ,
maar ben er van overtuigd dat ik in het ondergrondse
dit was 720 , 800 900 en 1000 Meter diep ,
meer afgezien heb, als sommigen in het leger
rafke :victory:
Citaat van: IJSBLOK op 24 november 2010, 07:30:33
Vraag me wel af of onze Wing67 zijn "troep" nog heeft moeten doen ? Ik vermoed van niet....
Awel, daar was ik in diene tijd te goed voor............. :13: :13: :13: